15. prižig oglarske kope na Miklavžu

15. prižig oglarske kope na Miklavžu

-
10 516

Poletje nam počasi maha v slovo in pred nami je barvita in slikovita jesen. Lauren De Stefano je nekoč zapisala: “Jesen je bila vedno moj najljubši letni čas. Čas, ko narava vse razkrije s svojo zadnjo lepoto, kot da bi celo leto varčevala za ta veliki finale.” Naš veliki finale, v objemu gorjanskih gozdov, v tihožitju z gozdom, bo letošnje 15. kuhanje oglja na tradicionalni način.

Vabimo vas na slovesen prižig jubilejne, 15. oglarske kope na Gorjancih, v soboto, 8. septembra 2018, ob 13. uri, pri Domu na Miklavžu, Cerov Log 150, 8310 Šentjernej. Prireditev bo še posebno slovesna, saj se bomo zbrali slovenski oglarji in simpatizerji oglarstva, ki bomo nekaj ur pred prižigom ustanovili Društvo oglarjev Slovenije.

Ohranjanje tradicije, spoznavanje primera naravne in kulturne dediščine v domači pokrajini, soodvisnost kulturnih, družbenih, naravnih procesov in pojavov, pomembnost trajnostnega razvoja in še kaj, želimo tudi z vašo pomočjo predstaviti ter približati širši javnosti.

Veseli in počaščeni bomo, v kolikor se nam boste ta dan pridružili in obeležili slavnosten dogodek z nami, so v vabilu zapisali člani Društva Gorjanske košenice.