2. ABA LIGA: Visoka zmaga Krke (102:52)

2. ABA LIGA: Visoka zmaga Krke (102:52)

-
0 133

Košarkarji Krke so v 10. krogu 2. ABA lige gostili moštvo Ohrida in ga visoko premagali, saj je bil izid kar 102:52.

Polčas se je končal s 53:24. Druga četrtina je bila nekoliko bolj izenačena, a vseeno so jo dobili krkaši (21:18). Tretja četrtina se je končala z 22:17 za Kerko. Prvo četrtino je dobila Krka, in sicer kar z 32: 6. Gostje so prvi koš dosegli šele po petih minutah, ko je bilo 17:2, za Krko. Tekma se je v dvorani Leona Štuklja začela ob 19. uri.

Gre za četrto makedonsko moštvo , s katerim se bodo Krkaši pomerili na uradni tekmi. Z MZT-jem imajo v desetih tekmah ABA lige polovičen izkupiček, prav tako tudi v dveh tekmah s Karpoš Sokoli, leta 1999 pa so z dvema zmagama v predkolu pokala Radivoja Korača izločili Kumanovo.

Simon Petrov, trener Krke: “Smo v pozitivnem ritmu. V prihajajoči tekmi z Ohridom nas zanima samo zmaga. Upam, da jo bomo odigrali z enako zbranostjo kot nekaj zadnjih tekem. Če nam to uspe, potem lahko pridem odo novega uspeha.”

Paolo Marinelli, igralec Krke: “Zadnjo prvenstveno tekmo s Šenčurjem smo dobro izvlekli in dokazali, da smo v dobrem ritmu. Nadaljevati moramo podobno. Dobro smo se pripravili na Ohrid in jih, ne glede na lestvico, nikakor ne podcenjujemo. Moramo pa se osredotočiti samo na našo igro in prikazati podobne predstavo kot v zadnjih tekmah.”

(Foto: Drago Perko/kosarka.si)