2. ABA LIGA: Krka premagala Split s 87:85

2. ABA LIGA: Krka premagala Split s 87:85

-
0 128

Nadaljuje se tekmovanje v 2. ABA Ligi. Novomeška Krka je v domači dvorani gostila ekipo Splita. V izredno izenačeni tekmi so slavili Novomeščani. Končni izid je bil 87:85. Dve četrtini je dobila Krka, in sicer za točko, medtem ko sta se dve četrtini končali z neodločenim izidom. (21:20, 17:17, 22:21, 27:27)

Po tretji četrtini je izid v korist Novomeščanov, 60:58. Ob polčasu je Krka vodila za točko (38:37). Druga četrtina se je končala neodločeno 17:17. Prvo četrtino so dobili krkaši z 21:20.

KK Split je bil celo evropski prvak v letih 1988-90. Moštvi sta v okviru ABA lige odigrali deset tekem, večino še v prejšnjem desetletju, Krka pa vodi s 6-4 v zmagah.

Simon Petrov, trener Krke: »Reprezentančni premor nam je prekinil serijo dveh zaporednih zmag. Izkoristili smo ga za dober trening, čeprav smo bili brez Žige Dimca. A nasprotniku je bilo še težje, saj je bil brez glavnega trenerja Skelina. Vseeno nam je obojim ostalo dovolj časa za pripravo na tekmo. Predvsem bomo morali biti pozorni v obrambi, saj je Split z 87 točkami na tekmo daleč najboljše napadalno moštvo v ligi. Pričakujem zanimivo tekmo in upam, da se je bo udeležilo tudi čim več naših pristašev. Z njihovo podporo bi lažje prišli do zmage.«

Matic Šiška, igralec Krke: »Zavedamo se, da nam v goste prihaja zelo zahteven nasprotnik, ki nam je konkurent v boju za mesta pri vrhu lestvice. Dobro smo pripravljeni, komaj čakamo tekmo po reprezentančnem premoru. Dobro smo se pripravili na tekmo in upam, da ne razočaramo svojih navijačev.«

(foto: Drago Perko/KK Krka)