20. Ljubljanski maraton in zapore cest

20. Ljubljanski maraton in zapore cest

-
0 142

Začel se je jubilejni 20. Ljubljanski maraton. Danes in jutri bo po ljubljanskih ulicah tako teklo okoli 30.000 tekačev, ki se bodo borili za glavno nagrado 20.000 evrov.

Danes bodo tekli otroci in dijaki, ki se bodo pomerili na 200 metrov (lumpi tek), 600 in 1.600 metrov (promocijski tek za 1. do 5. razred), 2.000 metrov (osnovnošolski tek) in 4.100 metrov (srednješolski tek). Jutri pa bo na sporedu rekreativni tek (10 kilometrov), polmaraton ( 21.098 metrov) in maraton (42.195 metrov). Več o maratonu TUKAJ.

ZAPORE CEST IN UVOZI Z AVTOCESTE OZ. LJUBLJANSKE OBVOZNICE

20. Ljubljanski maraton in zapore cestZaradi tras bodo zaprte tudi številne ceste in ulice. Že vse od četrtka je zaprt Kongresni trg, ki bo zaprt do ponedeljka, do 5. ure zjutraj. Od petka je zaprta Slovenska cesta od Gosposvetske do Aškerčeve ceste, z izjemo dovoza v garažno hišo na Kongresnem trgu. Zaprta bo do nedelje zvečer, do 20. ure. Od 5. ure je zaprta Šubičeva ulica od Prešernove do Slovenske ceste. Zaprta bo do nedelje do polnoči.

Zapore bodo še na:

Slovenski cesti od Tivolske do Gosposvetske, danes od 10.30 do 18.30 in jutri od 6. do 16. ure.

Prešernovi cesti od Erjavčeve do Šubičeve ulice, in sicer jutri od 0.00 do 13. ure, ter na Bleiweisovi cesti v smeri Delavskega doma in iz smeri Delavskega doma proti Viču, prav tako jutri od 0.00 do 13. ure.

Garažna hiša Kongresni trg bo zaprta danes od 10. do 18. ure in jutri od 7. do 16. ure.

Danes od 10.30 do 18. ure bodo zaprta tudi parkirna mesta po trasi šolskih tekov, in sicer Šubičeva ulica od Prešernove do Slovenske ceste, Slovenska cesta, Gosposvetska cesta (prečkanje), Dvoržakova ulica, Vošnjakova ulica, Gosposvetska cesta (prečkanje), Župančičeva ulica, Tomšičeva ulica, Prešernova cesta, Šubičeva ulica.

Do nedelje do polnoči pa bodo zaprta tudi parkirna mesta na Vegovi ulici in na Vodnikovem trgu.

Za promet bodo zaprti tudi priključki s severne obvoznice oziroma avtoceste:

– izvoz BEŽIGRAD (Dunajska cesta) iz obeh smeri,
– izvoz DRAVLJE – ŠIŠKA (Vodnikova cesta) iz smeri Kosez.

V nedeljo do 13. ure bo obvoz iz smeri Notranjske in Primorske: Severna obvoznica, izvoz Celovška cesta, Celovška in smer AP.

V nedeljo od 6. do 16.00 ure bo obvoz iz smeri Štajerske: Vzhodna AC, izvoz Rudnik in Dolenjska cesta, Predor pod gradom, Resljeva, AP ali Severna obvoznica, izvoz Celovška, Celovška in v smeri AP.

Obvoz iz smeri Dolenjske pa: izvoz Rudnik, Dolenjska cesta, Predor pod gradom, Resljeva cesta, AP.

Preusmeritve avtobusov oz. obratovanje avtobusov v času Ljubljanskega maratona pa je objavljeno na spletni strani JP LPP d.o.o.