3,3 mio € za referendum, a že kaže na novega

3,3 mio € za referendum, a že kaže na novega

-
6 337

Za nami je referendum o drugem tiru, ki se ga je udeležilo le 20 odstotkov volilnih upravičencev in smo za to odšteli 3.3 mio evrov in že je kot vse kaže nov referendum. Tokrat zaradi zdravstva.

Predsednik društva za zdravje naroda Jožef Ivan Ocvirk je v DZ danes vložil več kot 5000 podpisov za začetek postopkov za referendum o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti. V izjavi je ocenil, da je zakon pomanjkljiv in škodljiv za bolnike, saj da se bodo še podaljšale čakalne dobe, ter zatrdil, da s pobudo ne gre za ščitenje koncesionarjev.

Ocvirk je prepričan, da bodo zbrali tudi potrebne podpise za razpis referenduma. “Vemo, da jih bomo zbrali 40.000 kadarkoli, saj so ljudje zelo nezadovoljni z zdravstvenim sistemom,” je poudaril v izjavi novinarjem pred DZ.

Ocenil je še, da bodo lahko tudi na referendumu dosegli zadosten kvorum za zavrnitev zakona, ob čemer je spomnil na 500.000 čakajočih državljanov na zdravstvene storitve. (STA)

  • Predlagam spremembo referendumske zakonodaje:kdor referendum izgubi nosi stroške in dvig števila podpisov za prestop praga za zbiranje podpisov za referendum ( za 100 %).Tako bi se izognili raznim butastim referendumom.

    • Se boljsi predlog, vsak poslanec dobi 18 tock in za vsako neumnost izgubi tocko(e) – kot pri vozniskem dovoljenju. Ko pride na 0 gre nazaj v osnovno solo (katero je vecina njih ocitno prespala)…

  • Pa volilna udelezba bi morala biti obvezna.

  • Od kje denar????, za brezplačno šolo pa ga ni??

  • vsaka stran nej sama placa referendum ce ga hoce met…