Afera alkotest: izredna odpoved sedmim policistom

Afera alkotest: izredna odpoved sedmim policistom

-
0 275

Prvi mož policije Marjan Fank je potrdil, da so sedmim zaposlenim poslali izredne odpovedi delovnega razmerja. Gre za dva škofjeloška policista, ki sta ustavila ministra Koprivnikarja, ter še pet sindikalistov. Med njimi tudi prvi mož sindikata Petrovič. Sindikat pravi, da očitki zoper policiste niso točni in so v večjem delu tudi manipulativni.

Po neuradnih podatkih, ki jih je objavil časopis Večer, se je interna preiskava ustavitve ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja(znova) končala. Tokrat naj bi generalni direktor policije Marjan Fank podpisal sedem izrednih odpovedi delovnega razmerja.

Med odpuščenimi sta dva škofjeloška policista, ki sta ustavila ministra, pa tudi pet sindikalistov. Med njimi je tudi predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, še poroča Večer. Petrovič je to že potrdil.

Med odpuščenimi naj bi bili po poročanju Večera tudi ljubljanski regionalni predstavnik Sindikata policistov Slovenije Vojko Marguč, kranjski predstavnik Denis Kadirić, namestnik koprskega regionalnega predstavnika Miha Sakač in novomeški regionalni predstavnik Dušan Raj (Dolenjske Toplice).