Afera alkotest: Petrovič po zaupnico

Afera alkotest: Petrovič po zaupnico

-
0 73

Po razkritju, da je bil policijski postopek, v katerem so ustavili ministra Koprivnikarja, načrtovan, vse skupaj pa naj bi načrtovali policijski sindikalisti z Zoranom Petrovičem na čelu, so se končno odzvali tudi v Sindikatu policistov Slovenije (SPS), ki ga vodi Petrovič. V odzivu so potrdili, da so pogovori na družbenem omrežju Facebook dejansko bili. “Šlo je za zasebno komunikacijo znotraj več zaprtih skupin članov sindikata. Ne moremo potrditi, da je korespondenca, ki je objavljena v medijih pristna, saj z avtentično korespondenco ne razpolagamo,” so zapisali.

Glede na to, da se vrstijo številni pozivi, da bi moral Petrovič odstopiti, pa v SPS navajajo: “Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je nadaljevanje svojega mandata sam vezal na zaupnico članstva na izrednem kongresu Sindikata policistov Slovenije, ki bo izveden po zaključku stavke.”

V odzivu so še zapisali, da sta sindikat in Zoran Petrovič deležna številnih napadov in poskusov diskreditacije. “Več kot očitno je, da je Sindikat policistov Slovenije moteč faktor zaradi nepopustljivega zastopanja interesov vseh zaposlenih, zato se skuša omejiti njegova učinkovitost. Trenutna prioriteta Sindikata policistov Slovenije ostaja izvajanje stavkovnih aktivnosti in skrb za pravice zaposlenih,” sporoča sindikat.

(24ur.com)