Akcija Alcohol & Drugs

Akcija Alcohol & Drugs

-
0 1103

Da bi bile slovenske ceste varne za vse prometne udeležence, policisti ta teden, med 3. in 9. junijem, po vsej Sloveniji preverjajo, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola. Več pozornosti pa bodo namenili tudi preverjanju prisotnosti drog pri voznikih.

Kar vsaka tretja smrtna prometna nesreča se zgodi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Vse voznike zato pozivajo, naj nikar ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi, oziroma naj si zagotovijo varen prevoz. K varni in odgovorni udeležbi v prometu pozivajo tudi kolesarje in pešce!

Policisti bomo izvajali tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA), in sicer bodo preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

Organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce ob tem opozarjamo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo ZOPA in alkohola ne prodajajo oz. ponujajo opitim in mladoletnim.