Akcija za večjo varnost motoristov

Akcija za večjo varnost motoristov

-
2 266

Pod vodstvom Javne agencije RS za varnost prometa in v sodelovanju s Policijo ter Direkcijo RS za infrastrukturo se je začela nacionalna akcija, namenjena večji varnosti motoristov. Potekala bo do 9. aprila, sicer pa bo številne aktivnosti, namenjene motoristom, agencija izvajala vse do konca motoristične sezone, do oktobra.

Namen akcije je opozoriti motoriste na pomen ustrezne priprave ob začetku motoristične sezone, uporabe zaščitne opreme in na pasti, ki so na cestah, ter tudi voznike avtomobilov na prisotnost motoristov na cestah. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali kršitelje cestnoprometnih predpisov, policisti motoristi pa bodo izvajali preventivne aktivnosti na terenu, ki so del projekta Policijska izkušnja kot nasvet.

Kot je dejal Matjaž Leskovar iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, se je prometna varnost voznikov enoslednih motornih vozil v letu 2016 v primerjavi z letom 2015 izboljšala. Kljub temu s prometno varnostjo voznikov enoslednih motornih vozil ne moremo biti zadovoljni. “Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da pozorno spremljajo dogajanje v prometu tako v vzvratnih kot tudi stranskih ogledalih. Pri prehitevanju vozil in vključevanju na prednostno cesto upoštevajte prednost voznikov, ki vozijo po prednostni cesti. Pred vsakim premikom vozila naj vozniki preverijo t. i. mrtvi kot! Motoristi so namreč zaradi ozke silhuete veliko slabše vidni in se lahko v ogledalih ‘izmuznejo’. Že širina svinčnika v iztegnjeni roki lahko popolnoma zakrije motorista, oddaljenega 30 m, zato se morajo vozniki vedno prepričati o prosti poti.”

Več o dogodkih in akciji si preberite na spletni strani Policije – TUKAJ.