Ansambel Blaža Hutevca z Zlatim termalčkom

Ansambel Blaža Hutevca z Zlatim termalčkom

-
0 376
Ans. Blaža Hutevca

V Dolenjskih Toplicah se je zaključil 13. novoletni festival narodno-zabavne glasbe. V konkurenci enajstih izvajalcev domače glasbe, so nagrade prejeli dolenjske zasedbe. Strokovno žirijo so sestavljali Jože Skubic, Peter Fink in Jaka Janc. Zlatega termalčka je prejel ansambel Blaža Hutevca, za pesem Sanjam.  Gre za valček in v ansamblu bodo v kratkem za pesem posneli tudi video.

Še ostale nagrade:

Srebrni Termalček: Ansambel Prava stvar

Bronasti Termalček: Lenarti

Najvšečnejši ansambel festivala po izboru strokovne komisije: Lenarti
Najboljša inštrumentalna izvedba: Ansambel Prava stvar
Najboljše besedilo: Darinka Kovač, za valček “Za vrati, kjer živi jesen”, ki ga je izvedel Ansambel Prava stvar

Nastopili so naslednji ansambli: Ansambel Aktual, Ansambel Veseli Muzikanti, Ansambel Blaža Hutevca, Ansambel bratov Cankar, Ansambel Jelen, Ansambel Prava stvar, Skupina Lenarti, Ansambel Plus, Ansambel Upanje, Ansambel Klapovuhi in Krimski lisjaki.

Novoletni festival narodno-zabavne glasbe Dolenjske Toplice je festival, ki poteka kot zadnji v koledarskem letu. Odvije se na državni praznik dan samostojnosti in enotnosti, 26. decembra, ne glede na to, na kateri dan praznik pride. Prvi festival je potekal leta 2005. Na festivalu nastopijo ansambli po izboru organizatorja izmed vseh, ki se prijavijo na razpis.

Festival od vključno 3. festivala leta 2007 poteka v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah. Prva dva sta potekala v prireditvenem šotoru.

Vsak ansambel se predstavi z eno avtorsko skladbo, ki je lahko že javno predvajana, vendar ni zmagala na katerem izmed festivalov, in eno skladbo iz zakladnice slovenske narodno-zabavne glasbe, ki ni lastna skladba nastopajočega ansambla. Ker že ime festivala pove, da je ta novoletni, se večina ansamblov odloči za temo, povezano z božičem ali novim letom, kar pa ni navedeno v razpisnem pogoju kot pravilo.