Arheološka izkopavanja in zapore ceste v Nm

Arheološka izkopavanja in zapore ceste v Nm

-
1 495

Na območju mestnega jedra se nadaljujejo arheološka izkopavanja pred prenovo Glavnega trga in okolice. Testni izkopi so obvezni za vsa gradbena dela, ki posegajo v teren na območjih arheoloških najdišč, kamor spada tudi celotno mestno jedro.

Ta teden se izkopavanja nadaljujejo na Pugljevi ulici. V četrtek, 16. 3., bodo z deli nadaljevali na začetku Rozmanove ulice (med hostlom Situla in poslovalnico LON), kjer bo tudi popolna zapora, obvoz pa bo urejen po Germovi in Vrhovčevi ulici.

Med 20. in 24. marcem so izkopavanja predvidena v spodnjem delu Glavnega trga, od Kandijskega mostu do trgovine Alpina. Promet bo urejen z delno zaporo cestišča na začetku Glavnega trga, obvoz pa bo po potrebi urejen preko parkirnih mest v spodnjem delu trga.

Konec prihodnjega tedna, predvidoma 25. in 26. marca, so v načrtu še izkopavanja na koncu Kandijskega mostu pri Čajarni. Promet bo ob delni zapori potekal izmenično enosmerno, obvoz pa bo po potrebi urejen preko parkirnih mest. Zapora bo v tem času tudi na levem zavijalnem pasu na Sokolski ulici (priključek na Glavni trg). Promet se bo odvijal po desnem zavijalnem pasu, skladno s prometno signalizacijo.

Testne izkope se bo po pregledu sproti zasipavalo nazaj do nivoja cestišča. Med izkopavanji bo poskrbljeno za zaščito gradbišča in za čim manj moten dostop do mestnega jedra.