Avstrija razmišlja o zaprtju meje, konec tedna še 79 ilegalcev

Avstrija razmišlja o zaprtju meje, konec tedna še 79 ilegalcev

-
0 173

Število ilegalcev, ki prihajajo v Slovenijo se povečuje, slednji so tokrat t.i. ekonomski prebežniki in prihajajo iz držav kjer ni vojn. Samo konec tedna so na območju Policijske uprave Novo mesto zabeležili 79 ilegalcev. Avstrija se že boji ponovitve begunskega vala leta 2015, zato razmišlja o zaprtju meje. Saj je na novo balkansko pot pripravljenih za 150 odstotkov več ljudi kot v enakem obdobju lani.

Med 25. 5. in 28. 5. so policisti PU Nm med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 75 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine. Metliški policisti so na območju Drašičev, Božakovega in Metlike prijeli devet tujcev, ostali pa so bili prijeti na območju Policijske postaje Črnomelj. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Sirije, Maroka, Indije in Tunizije so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so v noči na 28. 5. med opravljanjem mejne kontrole pri pregledu tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni
kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.