500 €: marsikdo ga ne pozna, grški penziči na mesec po 3

500 €: marsikdo ga ne pozna, grški penziči na mesec po 3

-
4 529

500 evrov mesečnega prihodka, je še vedno ideal. Poleg zlorabljenih delavcev, tudi številnih upokojencev, ki so prav tako polnili državno blagajno, bankovca demokracije, blagostanja pri 500,  sploh ne poznajo. Medtem pa grški ‘stavkajoči’ penziči, podprti tudi s slovenskimi milijioni, prejmejo po najmanj tri takšne bankovce mesečno. 500 evrov bodo leta 2018 ukinili.

Evropska centralna banka se je na seji sveta odločila, da bodo bankovec za 500 evrov ukinili. Ta največji evrski bankovec bodo sicer tiskali še do konca leta 2018.

Petstotak namreč že nekaj časa povezujejo s pranjem denarja, črnim trgom in financiranjem terorizma. Rožnat bankovec, ki je tudi največji evrski bankovec, je namreč po številnih raziskavah priljubljeno plačilno sredstvo pri sumljivih poslih.

Bankovec bo sicer tudi po letu 2018 ostal zakonito plačilno sredstvo in bo zadržal svojo vrednost, so pojasnili na ECB.

Ne glede na vse oz. ukinitev 500-evrov, bodo te isti z juga Balkana še naprej prejemali cca. slabih 1.500 evrov penzije, sicer v manjših novcih, ki jih slovenski penzionisti in delavci dobro poznajo, pa čeprav z manjšim skupnim zneskom kot nekateri ‘počivalški’ na Mediteranu.

  • Koliko Slovencev nikoli od uvedbe Evra ni držalo takšen bankovec v rokah. Prav je da ga ukinejo, nikoli v zgodovini Slovenije ni bila plača za pošteno delo vredna samo en bankovec.

  • Pa zar je sploh, obstajala

  • Majo posla brezveznega namest da bi ustimal resnejse stvari. Kaj ma veze kolk jih je drzal pa kolk ne… ka pa 200 eur …. a sploh veste da obstaja? Ne ane…