Bauer na ameriški turneji pridobil šest mest

Bauer na ameriški turneji pridobil šest mest

-
0 7

Na osmem prizorišču sezone, v ameriškem Presque Islu, je potekala zasledovalna biatlonska preizkušnja, na kateri je nastopila tudi trojica Slovencev: Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan. Stopničke so si razdelili junaki včerajšnje sprinterske preizkušnje, naš najboljši pa je bil znova Klemen Bauer, ki je zasedel 26. mesto in tako za šest mest izboljšal svojo uvrstitev iz sprinta (1+1+1+1).

V ospredju je vse do četrtega streljanja kazalo na zmago Johannesa Thingnesa Boeja (1+0+0+2), a sta ga dva zgrešena strele na zadnjem strelskem postanku stala zmage, ki je šla tako v roke Francoza Martina Fourcada (1+1+0+0), tretjega iz zasledovanja. Tretji je bil Rus Anton Shipulin (1+0+0+1).

Roku Tršanu (2+2+2+1) so se točke ponovno izmuznile le za eno sekundo! Ko smo ravno pri sekundah. Razlike med tekmovalci so bile danes res velike. Deseto uvrščeni je na primer za zmagovalcem zastajal že dve minut in pol. Na 50. mestu najdemo Miho Dovžana, ki je v vetrovnih razmerah prikazal zelo solidno predstavo (2+0+1+0), a bil žal prekratek za točke.

(foto: GEPA/Bauer)