Bil sem priča napadu in policijsko poročilo

Bil sem priča napadu in policijsko poročilo

-
0 7523

V redakcijo smo prejeli pismo bralca, ki ni anonimno, pač pa smo mi poskrbeli, da bo avtor neznan za javnost. Danes pozno popoldne je bil namreč priča napadu v eni izmed trgovin, v sklopu trgovskega centra v Novem mestu. Posredujemo ga v celoti, odstranili smo ime trgovine in ime trgovskega centra. Vprašanja smo naslovili na Policijsko upravo Novo mesto in posredovali so nam odgovor.

Pismo bralca:

Bil sem priča napadu večje skupine ljudi na varnostnika ter ostalih delavk trgovine.

Danes okoli 17.35 ure se nahajamo v omenjeni trgovini, kjer neaenkrat delavka zakliče: na pomoč, pritisnite panik tipko! Bili smo priča napadu prebivalcev iz t.i. okolice Novega mesta, ki so napadli varnostnika. Varnostnik je videl določene ljudi, ki so želeli iz trgovine odnesti blago, brez plačila. Poskusil jih je ustaviti. Varnostnika so vrgli na tla in ga pričeli brcati. Ob tem so udarce utrpele tudi prodajalke v trgovini. Nastal je preplah. Kupci smo se skrivali po trgovini, saj nas je pričelo skrbeti za našo varnost. Kljub pritisku panik tipke, v trgovino ni prišla nobena pomoč (policisti, varnostni). Po pretepu se je varnostnik zatekel v skladiščne prostore trgovine, kjer so mu delavke nudile pomoč. Šele po 15 MINUTAH, ko je bilo vsega konec sta prišla dva (domnevam policista), oblečena v civilnih oblačililih (Z ROKAMI V ŽEPU IN ZVEZKOM), ČISTO POČASI.  Spraševala sta le ali je bil varnostnik deležen udarcev…?

Pišem Vam ker se resnično bojim napadov (ki se po pričevanju delavk ponavljajo, in se upravičeno sprašujem, ali lahko sploh še varno odidemo v trgovino (centra v Bršljinu)?

Naj povem še, da je policijska postaja oddaljena je 1 minuto!!!  Bi lahko policisti prišli prej, se odgovorneje odzvali? Lahko bi prišlo še do česa hujšega!  Je moja zaskrbljenost upravičena? Prosim če incident raziščete!

V zapisu priče napada je navedeno tudi panik stikalo, ob tem naj dodamo, da slednje ni povezano s policijo, pač pa z varnostno službo. S Policijske uprave Novo mesto so za DolenjskaNews povedali, da sta policista od klica oz. prijave na OKC Nm, na kraj dogodka prispela v dobrih petih minutah.  Policisti so bili obveščeni, da je v eni izmed prodajaln v Novem mestu neznanec napadel varnostnika, ga poškodoval in pobegnil. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih novomeških policistov naj bi varnostnik opazil otroka, ki je iz prodajalne nameraval odtujiti artikel. Ko je otroka na ravnanje opozoril, ga je napadel neznani moški, ga večkrat udaril in pobegnil. Varnostniku so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.