Bliskovit prehod fronte, naj vas jutro ne zavede

Bliskovit prehod fronte, naj vas jutro ne zavede

-
7 711

April nas je v prvi polovici, OK, ni še polovica meseca, razvajal s soncem in nadpovprečnimi temperaturami. V trinajstih dneh je le dvakrat deževalo oz. en dan je bolj rosilo kot deževalo. In v četrtek pričakujemo dan s koristnimi oz. mokrimi spremembami. Na JV Slovenije bo zjutraj še suho in toplo, tako da kolesarji in motoristi, naj vas vreme ne preseneti, saj se boste popoldne z dela vrnili mokri. Žal.

Hladen zrak bo dobesedno pljusknil preko Alp, zato bo se bo tudi občutno ohladilo. A ohladitev bo kratka, saj bodo spet zapihali topli jugozahodniki.  Še vedno pa bomo na obrobju nenavadno obsežnega ciklona nad Atlantikom, ki je nekako obstal na mestu.

Pred nami pa je dan ohlajanja in mavric. Na JV Slovenije lahko pestro vremensko dogajanje pričakujemo dopoldne. Po toplem in suhem jutro, ki bo okoli 13 stopinj Celzija, se bo ob prehodu fronte, dopoldne, občutno ohladilo in zapihal bo severnik. Ob tem lahko nastanejo tudi nalivi in prvič letos bo pogosto grmelo!

Prehod bo dokaj hiter, zato se bo na severu že popoldne jasnilo. Tudi na Primorskem se bo razjasnilo in zapihala bo burja. Drugje bo več sonca v poznih popoldanskih urah. Še vedno pa lahko nastanejo posamezne plohe in nevihte. Zvečer pa se bodo oblaki posušili.  Glede na minule dni, bodo dnevne temperature skromne, saj bo v večjem delu Slovenije le okoli 15 stopinj. Topleje bo na Štajerskem, v Pomurju in na Primorskem, kjer bo od 17 do 19 stopinj Celzija.

In kako kaže?

V petek nas najprej čaka zelo sveže jutro. A k sreči, pozebe ne pričakujemo. Zjutraj bo okoli 4 st.c., morda kje tudi kakšno stopinjo manj, čez dan pa topleje do 20 st.c., spet bo bolj vetrovno. Sobota bo zelo jasna, bo pa jugozahodnik še pridobil na moči. Najvišje temperature bodo do 22 st.c.  Tudi v nedeljo bo vreme še zdržalo. Oblačnosti bo sicer čez dan vedno več, a bo ostalo suho z vetrom.