Bo na Gorjancih sneg?

Bo na Gorjancih sneg?

-
1 572

Kar težko se navadimo na tako izrazito temperaturno razliko, ki smo ji priča. Še teden dni nazaj smo imeli poletje, medtem ko se zadnji dni soočamo s skoraj zimskimi temperaturami. Vsaj zjutraj. In ponedeljek bo najbolj hladen dan v prihajajočem tednu. Tudi meja sneženja se bo nekoliko spustila. Kot vse kaže bo nekaj beline vse od Snežnika do kočevskih gozdov. Kakšna pa lahko zapleše tudi do Gorjancev.

V ponedeljek bo oblačno. Dopoldne bo na jugu začelo deževati, rahel dež se bo čez dan počasi razširil nad večino Slovenije. Malo več padavin bo v južnih krajih, v Prekmurju, ob morju ter na severozahodu pa bo do večera ostalo povečini suho. Meja sneženja bo med 900 in 1200 m nad morjem.

Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila, tudi v notranjosti Slovenije bo ponekod zapihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 7, v alpskih dolinah okoli 2, v nižjih delih Primorske okoli 10, najvišje dnevne pa od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj C.

Tudi v torek bo oblačno, manjše padavine bodo do večera povsod ponehale. Pihal bo severovzhodnik. Na Primorskem bo povečini suho in občasno delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. V sredo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Burja na Primorskem bo ponehala. Dnevne temperature bodo okoli 13 stopinj Celzija.

V četrtek bo nad vzhodnimi Alpami in Balkanom šibak višinski greben, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklon, ki se bo v petek pomaknil nad Jadran, a se tudi polnil. V soboto in nedeljo bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, nadaljnji razvoj vremena pa je še precej negotov.

V četrtek bo še večinoma suho, morda bo popoldne na zahodu že nekaj malega dežja. V petek bo možno nekaj dežja, nato pa za konec tedna pričakujemo suho vreme. Malo topleje bo. V začetku prihodnjega tedna bo spet možno malo dežja.

(arso)