Bodo ‘busi’ Arrive vozili?

Bodo ‘busi’ Arrive vozili?

-
2 473

Nedeljska pogajanja med vodstvom skupine Arriva Slovenija in stavkovnim odborom niso bila uspešna, zato bodo vozniki avtobusov ta ponedeljek ob 8. uri začeli stavkati. Vodstvo je ponudilo mediacijo in preložitev stavke, a je stavkovni odbor predlog zavrnil.

V sindikatu napovedujejo, da bodo do preklica stavke vozniki opravljali le minimalno število prevozov. Vozniki zahtevajo dvig urne postavke, spoštovanje pravil o delovnem času in preklic sankcij proti članom sindikata.

SPOROČILO PODJETJA ARRIVA:
Vse potnike, ki uporabljajo javni avtobusni promet, obveščamo, da je za ponedeljek, 4. septembra 2017, od 8.00 ure do preklica, napovedan začetek stavke voznikov skupine Arriva Slovenija.Iz napovedi stavke je mogoče razbrati, da je stavka napovedana za celotno območje delovanja družb Alpetour, Potovalna agencija, Arriva Dolenjska in Primorska in Arriva Štajerska.
V času stavke bodo avtobusi vozili v času vseh dnevnih migracij – potovanj potnikov, toliko so se zavezali stavkajoči.

»Zaradi stavke lahko pride do izpada nekaterih voženj na regionalnem, mestnem in mednarodnem linijskem prometu, ki ga izvaja skupina Arriva Slovenija. Prav tako lahko pride tudi do izpada šolskih prevozov otrok. Zaradi napovedane stavke v tem trenutku ni mogoče oceniti, kateri avtobusi bodo vozili in v kakšnem obsegu, zato se potnikom vnaprej opravičujemo za vse morebitne nevšečnosti in jih prosimo za razumevanje,« je povedal Bo Karlsson, direktor in predsednik uprave skupina Arriva Slovenija.

Vse potnike pozivamo, da redno spremljajo informacije objavljene na tej spletni strani.