Boj oblakov in sonca

Boj oblakov in sonca

-
0 125

V sredo bo na Balkanu in v vzhodi Evropi mrzlo, temperature bodo čez dan večinoma ostale pod lediščem. Toplo za december pa bo v pasu od Iberskega polotoka pa vse do SV Skandinavije. Na Portugalskem bo okoli 15, nad 10 stopinj bo na Britanskem otočju, nad ničlo pa se bo ogrelo celo ponekod na Finskem.

Ponoči se bo pooblačilo. Najbolj gosta oblačnost bo na SV, na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno rahlo snežilo, a padavin bo zelo malo, tako snežne odeje ne pričakujemo. Na zahodu se bo do jutra že delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije nekoliko višje kot danes. Razen na SZ, kjer bo tudi jutri šlo do – 12 stopinj. V večjem delu Slovenije bodo temperature od -5 do minus 3. Tudi ob morju bo stopinjo pod ničlo.

V sredo bo na Primorskem, Notranjskem in ponekod na Gorenjskem sončno. Nekaj sonca bo tudi v osrednji Slovenije, kjer se bo še zadrževala nizka oblačnost oz. megla, na vzhodu pa bo oblačnost bolj gosta, tukaj bo sonca bolj malo. Tudi čez dan bodo dnevne temperature v notranjosti Slovenije okoli ledišča. Topleje bo na Primorskem, do 9 stopinj, drugje bo od -1 do največ 2 stopinji Celzija.

V gorah bo jutri suho in mrzlo. Največ sonca bo v Julijcih, zahodnih Karavankah in na območju Snežnika, največ oblakov pa na Pohorju. Pihal bo veter severne smeri, tako da bo občutek mraza še nekoliko večji.

Četrtek se bo začel z meglo po nižinah, ki se bo ponekod lahko zadržala večji del dneva. Dan bo deloma sončen deloma oblačen, največ sonca bo na Primorskem, največ oblakov na SV. Zjutraj bo okoli -5, čez dan do 2 stopinji. Precej oblačen, a suh bo tudi petek. Nekoliko topleje bo, zjutraj -3, čez dan do 5 stopinj. V noči na soboto nas bo prešla zelo oslabljena hladna fronta. Padavin bo zelo malo, v višinah se bo ohladilo. Sobota bo sončna in vetrovna, zjutraj bo nekaj stopinj pod, popoldne pa nekaj nad ničlo.