Bolj oblačno, suho in toplo

Bolj oblačno, suho in toplo

-
0 180

Za nami je polovica leta, ki je bila vremensko pestra, tudi z nekaj ujmami, ki so povzročile veliko škodo. Samo upamo lahko, da bo druga polovica leta vremensko bolj spokojna, prijaznejša.

V naslednjih urah se bo se bo s severozahoda postopoma pooblačilo. Največ oblakov bo na jugu in zahodu Slovenije. Noč bo topla in prijetna, saj padavin ne pričakujemo. Oblaki se do jutra ne bodo razkropili. Ne glede na jutranjo sivino bo prijetno in suho. Najtopleje bo ob morju, 18 stopinj. Najmanj pa v Alpskih dolinah kjer bo 11, stopinjo več bo v Pomurju. Drugod po Sloveniji bo od 13 do 15 stopinj Celzija.

Dopoldne se bo oblačnost postopoma razkrojila, pokazalo se bo tudi sonce, a marsikje bo oblačnost prisotna ves dan. V hribih ob dinarski pregradi lahko popoldne nastanejo posamezne plohe. Največ sonca bo na Štajerskem in v Pomurju. Poletni ponedeljek bo topel, a pod 30 stopinjami. Najtopleje bo na Primorskem, kjer bo do 29 stopinj Celzija. Vse od Gorenjske do Prekmurja bo 25 stopinj, v osrednji Sloveniji in na JV Slovenije pa bo do 27 stopinj Celzija.

Torkovo dopoldne bo sončno in toplo, popoldne lahko v gorah nastanejo plohe in nevihte. Vroče bo, do 28 stopinj. V sredo se bomo prebudili v nestanoviten dan z možnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Temperature bodo v večjem delu Slovenije okoli 30 stopinj. Tudi konec tedna bo poletno vreme, začinjeno s popoldanskim poletnimi plohami in nevihtami. Spet nehvaležna napoved za dogodke na prostem. Morda pa pri vas ne bo padalo.