Božič čez dan bo topel

Božič čez dan bo topel

-
0 168

Samo da posije sonce, smo takoj boljše volje in tako je bilo tudi danes. V višinah pa nas je ponoči dosegel zelo topel in suh zrak in temperatura se je danes tudi marsikje po nižinah povzpela zelo, zelo visoko.

V Jeruzalemu v Slovenskih Goricah se je ogrelo vse do 17 stopinj, stopinja manj je bila v Slovenskih Konjicah, do 15 se je ogrelo na Goričkem in Ptuju. Zelo toplo je bilo tudi v višjih legah, okroglih 10 je bilo na Rogli, nad ničlo se je T povzpela na Kerdarici, precej hladno pa je ostalo v nekaterih zatišnih senčnih legah.

Vpliv anticiklona nad našimi kraji bo jutri slabel, k nam bo z jugozahodnimi vetrovi začel dotekati bolj vlažen zrak. Britansko otočje pa bo dosegla hladna fronta s padavinami, ki bo na vreme pri nas vplivala v sredini tedna.

Ponoči bo jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti bo nastala megla, slednja oz. nizka oblačnost se bo pojavila tudi ob morju. Zaradi suhega zraka se je po sončnem zahodu začelo hitro ohlajati in do jutra se bo temperatura spustila pod ničlo. Temperature bodo od -6 do minus 1, ob morju bo 3 stopinje.

Božič bo obsijan s soncem, oblakov bo zelo malo. Povsem drugače bo na Primorskem in Notranjskem, dopoldne oz. sredi dneva bo modrino zamenjala sivina. Ponekod bo zapihal JZ veter. Toplo bo, ponekod bo kakšno stopinjo manj kot v nedeljo. Najtopleje bo na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, 13 stopinj Celzija. Na Štajerskem bo 11, v Pomurju in na Primorskem bo 9. Najmanj bo v Ljubljanski kotlini in na Gorenjskem, do 7 stopinj.

V gorah bo sončno in toplo. Najtopleje bo na okoli 1500m, kjer bo blizu 10 stopinj. Več oblakov bo ob Dinarski pregradi, a jutri bo še večinoma suho. Zjutraj bo veter šibak, popoldne pa bo pihal zmeren JZ veter.

Torek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačen, na vzhodu pa bo večinoma sončno. Dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem začelo deževati, meja sneženja bo nad 1000m. Zjutraj bo nad ničlo, čez dan se bo ogrelo do okoli 7 stopinj, pihal bo JZ veter. Sreda bo oblačna, na vzhodu bo suho, v preostalem delu Slovenije pa bo pogosto deževalo. Največ padavin bo v Posočju, še bo pihal JZ veter. V noči na četrtek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo in četrtek se bo začel z deževnim, a hladnejšim vremenom. Meja sneženja se bo spuščala in se bo ob koncu padavin ponekod lahko spustila do nižin.