Brez kurjenja, v uri trije požari

Brez kurjenja, v uri trije požari

-
0 266

V teh dneh imamo zelo toplo vreme, vendar zaradi malo padavin, je zemlja suha. Številni ste začeli s spomladanskim delom v sadovnjakih in kurjenjem travnikov. Vendar slednje je v teh dneh precej tvegano, saj piha veter. Gasilci na območju JV Slovenije so v eni uri kar trikrat posredovali zaradi požarov v naravi. Požarna ogroženost v Jugovzhodni Sloveniji je 3. stopnje. To pomeni, da lahko že vžigalica povzroči požar. V gozdu je širjenje požara srednje hitro, na odprtem prostoru kar hitro. Ogenj gori na površini s srednjim plamenom, pri tem zgori nekaj kompaktnega organskega materiala. Kontrola požara ni težka, požar se pogasi s srednje velikimi napori. Kasneje je še dvakrat zagorelo v Pogancih.

Ob 18.02 je ob Poganški ulici v Novem mestu gorel večji kup odpadnega materiala in vejevja. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel Novo mesto so požar pogasili.

Ob 16.32 je ob Poganški ulici v Novem mestu gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel Novo mesto so pogasili ogenj na več požariščih, na skupni površini okoli 400 kvadratnih metrov.

Ob 14.35 je ob Mirnopeški cesti v Novem mestu gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 13.27 je pri Brezju pri Rožnem Dolu, občina Semič, gorela suha trava in grmičevje. Gasilci PGD Semič in Rožni Dol so požar na površini okoli 600 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 13.22 je ob Poganški ulici v Novem mestu gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel Novo mesto so pogasili ogenj na več požariščih, na skupni površini okoli 200 kvadratnih metrov.