FOTO: Brežičan v vrhu svetovnega fitnesa

FOTO: Brežičan v vrhu svetovnega fitnesa

-
0 59

Brežičan Mitja Petan, priznan osebni trener in fitnes tekmovalec, se je pretekli konec tedna udeležil kar dveh fitnes tekem v sosednji Italiji; v soboto je namreč v mestu Taranto potekalo tekmovanje IBFF Miss & Mr. Universe 2016, v nedeljo pa v 100 km oddaljenem Bariju še tekmovanje za naziv Miss & Mr. Galaxy 2016.

In prav v Bariju je Mitja pokazal in dokazal, da so bila vsa odrekanja preteklih mesecev in naporni treningi vsekakor vredni. V kategoriji Mr. Physique tall je namreč premagal celo aktualnega svetovnega prvaka v kategoriji Stjepana Matoševiča iz Hrvaške in si priboril tako želeno zmago. 3. in 5. mestu iz Taranta je tako dodal še najžlahtnejše, svoje občutke ob tem pa opisal tudi na spletu.

“Najprej so razglasili top 5 tekmovalcev, med katerimi sem bil tudi jaz. Ko smo čakali na razglasitev le še trije, sem upal, da naslednje ime ne bo moje. In res je bilo tako. Ostala sva še samo jaz in Stjepan Matošević. Segla sva si v roko in rekel sem si bravo, samo Stjepan je bil boljši … Nato je sledil šok! Razglasili so drugo uvrščenega in to nisem bil jaz! Komaj sem dojemal, da sem dejansko zmagal in s tem premagal aktualnega svetovnega prvaka kategorije Mr. Physique tall. V tistem trenutko sem bil presrečen in kar malce zmeden. Ko sem prišel z odra, sem komaj stal na nogah. Počasi sem nato začel dojemati, kaj se je pravzaprav zgodilo”, svoj izjemen uspeh barvito opisuje Mitja Petan.

Mitja Petan se je ob izjemnem uspehu zahvalil tudi legendi slovenskega fitnesa, svojemu mentorju in trenerju IBFF TEAM-a Dušku Madžareviću, ki je vseskozi spremljal Mitjin napredek in mu pomagal z svojimi neprecenljivi nasveti. Sicer pa je tudi Mitja tokrat sam nastopil v vlogi trenerja. Obeh tekem se je namreč udeležil tudi njegov varovanec Dejan Županc. V Tarantu je v kategoriji Mr. Atletic tall zasedel odlično 6. mesto, v Bariju pa v kategorijah Mr. Fitness over 40 in Bodybuilding tall dodal še odlični 6 in 5 mesto.

Brežičan v vrhu svetovnega fitnesa