Burja prevrnila tovornjak in zapora cest

Burja prevrnila tovornjak in zapora cest

-
0 125

Ob 6. uri zjutraj je na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo sunek burje prevrnil tovorno vozilo. Pri tem k sreči nihče ni bil poškodovan. Gasilci GRC Ajdovščina so vozniku pomagali iz vozila, tovornjak pa pritrdili, da ga burja ne bi premikala.

V Vipavski dolini sicer velja zaradi burje, ki piha od 80 do 100 kilometrov na uro, zapora prometa. Na hitri cesti Nova Gorica – Razdrto med Selom in Nanosom je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na cesti Podnanos –Manče – Vipava pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Sunki vetra pa odkrivajo tudi strehe. Tako je okoli 9. ure na objektu v ulici Cesta 5. maja v Ajdovščini sunek vetra poškodoval pločevinasto strešno obrobo, malo pred 8. uro pa je burja poškodovala pločevinastvo obrobo na objektu v Pilonovi ulici.

Že v sredo zvečer je sunek burje na večstanovanjskem objektu v Bevkovi ulici v Ajdovščini delno odkril streho. Gasilci GRC Ajdovščina, delavci komunale in oskrbnik stanovanjskega bloka so zavarovali okolico bloka, so zapisali na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. (24ur.com)