Casiraghi zapustil zapor na Dobu

Casiraghi zapustil zapor na Dobu

-
0 307

V četrtek okoli 20. ure so po odločitvi vrhovnega sodišča iz zapora na Dobu izpustili Stephena Casiraghija, ki je bil do zdaj večkrat obsojen zaradi različnih kaznivih dejanj. Informacijo je najprej potrdila Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Pravijo, da so v četrtek zvečer obsojenega na podlagi sklepa Vrhovnega sodišča RS izpustili iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob. “Obsojenec je prestajal enotno kazen v višini 22 let in 11 mesecev, ki bi iztekla avgusta 2019,” so še dodali, poroča 24ur.com.

Predstavniki Vrhovnega sodišča so sporočili, da je sodišče presojalo očitane kršitve, po katerih naj bi sodišče prve stopnje nezakonito izreklo enotno kazen zapora.

Casiraghija so med drugim leta 2010 obsodili na 17 let in osem mesecev zapora, ker je februarja leta 2007 ugrabil in se spolno izživljal nad 21-letno avtoštoparko. Ta je po celem dnevu mučenja uspela zbežati. Zločin je storil takoj za tem, ko so ga predčasno izpustili s prestajanja 11-mesečne kazni zaradi napada na fotoreporterja.