Cenejše mobilno gostovanje, previdno pri prenosu

Cenejše mobilno gostovanje, previdno pri prenosu

-
0 148

Mobilno gostovanje v Evropski uniji za veliko večino uporabnikov še nikoli ni bilo tako ugodno, kot bo po 30. aprilu 2016. A to vseeno ne pomeni, da ne bo povzročalo dodatnih stroškov. Predvsem boste odslej tudi v tujini porabljali svoje, v Sloveniji zakupljene količine, kar je še zlasti pomembno pri prenosu podatkov.

Letošnja sprememba najvišjih določenih cen gostovanja storitev mobilne telefonije med gostovanjem v drugih državah Evropske unije naj bi bila zadnja pred dokončno ukinitvijo dodatnega stroška – a je hkrati tudi najbolj zapletena. V Evropski uniji bomo namreč od 30. aprila naprej plačevali pribitke na domače cene, zato bo skupna cena storitev odvisna od izbranega mobilnega paketa. In lahko bo tudi višja kot do zdaj!

Še najbolj preprosto je s ceno dohodnega klica. Ker zanj v Sloveniji ne plačamo ničesar, bomo v tujini vedno plačevali pribitek v višini 0,013908 evra z vključenim DDV. Pri tem se obračuna vsaka sekunda posebej, še opozarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije. Več si lahko preberete TUKAJ.