Cerar policistom očita največjo zlorabo zakonodaje

Cerar policistom očita največjo zlorabo zakonodaje

-
0 146

Premier Cerar se je odzval na zadnje aktivnosti policistov, ki stavkajo. Že ob začetku stavke so izjave premierja naletele na nezadovoljstvo. Takrat je Cerar stavko označil za sramotno.  Tokrat pa je Cerar policijske ‘referendumske pobude’ označil za zlorabo in opozoril, da stavka povzroča škodo in poteka kljub teroristični nevarnosti. Cerar je dejal: »Gre za največjo zlorabo instituta zakonodajnega referenduma doslej«

Kot v odzivu na najnovejše aktivnosti policijskega sindikata poudarja predsednik vlade Miro Cerar, je zaskrbljujoče, da je po nedavnih nedopustnih dejanjih, v katere je bil vpleten predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS), zdaj še vodstvo Policijskega sindikata Slovenije (PSS) zagrešilo povsem nedopustno in nesprejemljivo dejanje. Gre za največjo zlorabo instituta zakonodajnega referenduma doslej. To ni stavkovni ukrep, pač pa dejanje, ki ga je sprožilo vodstvo policijskega sindikata, ki neposredno onemogoča uveljavitev pomembne zakonodaje, ki jo je sprejel najvišji državni organ, to je Državni zbor. Želim si, da to ne bi vrglo sence na delo policije in njenega vodstva, ki svoje naloge opravljata zelo dobro in predano, je dejal premier.

Med tem ko si vlada s približevalnimi predlogi prizadeva najti javnofinančno vzdržno pot do sporazuma, vodstvi policijskih sindikatov z nadaljevanjem stavke in omenjenim dejanjem ne ravnata konstruktivno, je dejal premier. Ob tem je še opozoril, da policijska stavka, ki državi že povzroča škodo, vseskozi poteka kljub veliki teroristični nevarnosti v EU ter v času, ko je vlada bistveno povečala proračunski obseg sredstev za delovanje policije, policiji zagotovila nove zaposlitve ter obsežno nabavo nove opreme.

Kot je znano je policijski sindikat ta torek v DZ vložil pobude volivcev za razpis referendumov o noveli zakona o varstvu okolja, noveli zakona o trgu finančnih instrumentov, spremembah zakona o družbi Slovenske železnice in noveli zakona o sodnih taksah. V sindikatu so pojasnili, da jih je v takšno državljansko akcijo prisilila vlada, ki da se krčevito brani izpolniti dane obljube.