Četrtek bo jasen, zjutraj mraz

Četrtek bo jasen, zjutraj mraz

-
0 122

Ponoči se bodo oblaki nad Slovenijo posušili in pred nami je jasen začetek dneva. Po dolgem času bomo spet lahko opazovali sončni vzhod. Razen, če vas ne bo zeblo, saj bo spet pod ničlo. Še bo pihalo, tako da bo veter še nekoliko stopnjeval občutek mraza. Malo nad ničlo bo le na Primorskem, drugod po državi pa bomo izmerili večinoma med -6 in -3 st. C. Še hladneje bo v zatišnih alpskih dolinah, tudi pod -10 st. C.

Po mrzlem jutru nas čaka idiličen dan z veliko sonca, le izjemoma se lahko tu in tam prikrade kakšen kopast oblak. Ponekod bo še vetrovno. Pihal bo SV veter, na Primorskem povečini zmerna burja. Ob sončnem vremenu bo že nekoliko topleje, a še vedno precej hladneje od povprečja . Na vzhodu države bo okoli 5 st. C. Še dve stopinji več bosta v osrednjem delu, 10 jih bo na Primorskem. Hladneje bo v alpskih dolinah, kjer bodo le 3 st. C.

Tudi v gorah bo jutri sončno. Sredi dneva in popoldne bo nekaj plitve kopaste oblačnosti. Občutek mraza bo še nekoliko stopnjeval zmeren SV veter. Razgled bo odličen in za dober posnetek bo potrebno malce potrpeti.

Tudi petek bomo marsikje začeli s soncem, v nadaljevanju dneva pa se bo predvsem na vzhodu države nekoliko pooblačilo. Veter bo dokončno oslabel in ob nekaj sončnih žarkih bo zares prijetno. Ogrelo se bo blizu 10 st. C. ++ Ob koncu tedna bo več oblakov v soboto, več sonca pa v nedeljo Postopno bo vse topleje in v začetku prihodnjega tedna bodo najvišje dnevne temperature že med 10 in 15 st. C. (Rok Nosan)