Civilna iniciativa demantira navedbe županje

Civilna iniciativa demantira navedbe županje

-
0 120

Na podlagi javnega dopisa Občine Črnomelj, poslanega danes, v četrtek, 20. oktobra 2016, smo se dolžni javno odzvati in demantirati navedbe črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanović, so sporočili iz Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini. V sporočilu so zapisali:

Poudarjamo, da je Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) odstopilo od zemljišča pri Vražjem kamnu predvsem zaradi pogodbe Kinološkega društva Črnomelj z ministrstvom. Pogodbo sta Občina Črnomelj in MNZ prejela šele v petek, 14. 10. 2016 (2 dni po protestu oz. 1 dan po pozivu ministrstva o predaji zemljišča). Pogodbo je občina pred tem založila oziroma je niso našli, v njej pa je zapisan člen, da je pretrganje pogodbe možno le v vojnem ali izrednem stanju, kar pa zdaj v Sloveniji ni razglašeno. Odstop ministrstva od zemljišča je torej predvsem zasluga dobro spisane pogodbe in posredovanja kinološkega društva.

V izogib nadaljnjemu zavajanju občinskega vodstva o doslednem spoštovanju načela obveščanja županjo Mojco Čemas Stjepanović javno pozivamo, naj javno odgovori na naslednja vprašanja23. 9. 2016 je bil sestanek MNZ s predstavniki občin, tudi Črnomlja. Kdaj točno je županja o teh pogovorih in dogovorih obvestila občane?
29. 9. 2016 je bila seja Občinskega sveta Občine Črnomelj. Ali je bila problematika migrantov in Vražjega kamna na dnevnem redu in ali je županja o tej problematiki obvestila svetnike?
Zakaj županja ne skliče izredne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj, kljub večkratnim pisnim pozivom, naj to stori?

Maja Kocjan, predstavnica CI proti migrantskemu centru v Beli krajini

(foto: FB)