Clio se vrača v Revoz

Clio se vrača v Revoz

-
4 1740

V Novem mestu bodo spet začeli izdelovati avte znamke clio, kar pomeni, da bi lahko spet uvedli vsaj polovično nočno izmeno. Zaradi dobre prodaje avtomobila znamke clio 4, bo februarja prihodnje leto njegova proizvodnja spet tudi v Novem mestu. Revozu se tako obeta precej novih delovnih mest. Samo, če bodo uvedli polovično nočno izmeno pomeni, da bodo potrebovali 250 delavcev. Revoz ima zdaj 2.100 zaposlenih.

K odločitvi o proizvodnji v Novem mestu so prispevali predvsem odlična usposobljenost Revozove tovarne za proizvodnjo vozil razreda I, njena visoka raven zagotavljanja kakovosti in trenutne razpoložljive proizvodne zmogljivosti, pojasnjujejo v Revozu.

Dobra novica tudi za dobavitelje

V Novem mestu so do leta 2015 delali Clio 2. A novica, da štirica prihaja v Novo mesto je lahko dobra tudi za slovenske avtomobilske dobavitelje. Eden od njih, ki ni želel biti imenovan nam je povedal, da pogajanja o tem, da bi dobavljali delo za štirico, ki se bo delala v Novem mestu že potekajo. “Največ možnosti imajo tisti, ki izdeluje take dele, katerih transportni oziroma logistični stroški so visoki.”

Prodaja clia 4 namreč raste iz leta v leto, hkrati pa gre za enega redkih avtomobilskih modelov, ki izstopa iz običajnih okvirov življenjskega cikla posameznega vozila. Renault je sicer lani oz. v četrtem letu njegove proizvodnje prodal 409.000 cliov 4, kar je osem odstotkov več kot predlani.

Renaultovo odločitev za dodatno proizvodnjo omenjenega modela v Novem mestu so v Revozu pojasnili s tem, da v tovarni v Flinsu, ki proizvaja clio 4 in avtomobilski model zoe, hkrati pa se tam pripravljajo na začetek proizvodnje nissana micra, izdelave clia 4 ne morejo okrepiti.

Tega ne zmorejo niti v Bursi, kjer pri proizvodnji clia, clia grandtour in fluencea že obratujejo v treh izmenah, so povedali.

(Finance)