Clio se vrača v Revoz

Clio se vrača v Revoz

-
4 1738

V Novem mestu bodo spet začeli izdelovati avte znamke clio, kar pomeni, da bi lahko spet uvedli vsaj polovično nočno izmeno. Zaradi dobre prodaje avtomobila znamke clio 4, bo februarja prihodnje leto njegova proizvodnja spet tudi v Novem mestu. Revozu se tako obeta precej novih delovnih mest. Samo, če bodo uvedli polovično nočno izmeno pomeni, da bodo potrebovali 250 delavcev. Revoz ima zdaj 2.100 zaposlenih.

K odločitvi o proizvodnji v Novem mestu so prispevali predvsem odlična usposobljenost Revozove tovarne za proizvodnjo vozil razreda I, njena visoka raven zagotavljanja kakovosti in trenutne razpoložljive proizvodne zmogljivosti, pojasnjujejo v Revozu.

Dobra novica tudi za dobavitelje

V Novem mestu so do leta 2015 delali Clio 2. A novica, da štirica prihaja v Novo mesto je lahko dobra tudi za slovenske avtomobilske dobavitelje. Eden od njih, ki ni želel biti imenovan nam je povedal, da pogajanja o tem, da bi dobavljali delo za štirico, ki se bo delala v Novem mestu že potekajo. “Največ možnosti imajo tisti, ki izdeluje take dele, katerih transportni oziroma logistični stroški so visoki.”

Prodaja clia 4 namreč raste iz leta v leto, hkrati pa gre za enega redkih avtomobilskih modelov, ki izstopa iz običajnih okvirov življenjskega cikla posameznega vozila. Renault je sicer lani oz. v četrtem letu njegove proizvodnje prodal 409.000 cliov 4, kar je osem odstotkov več kot predlani.

Renaultovo odločitev za dodatno proizvodnjo omenjenega modela v Novem mestu so v Revozu pojasnili s tem, da v tovarni v Flinsu, ki proizvaja clio 4 in avtomobilski model zoe, hkrati pa se tam pripravljajo na začetek proizvodnje nissana micra, izdelave clia 4 ne morejo okrepiti.

Tega ne zmorejo niti v Bursi, kjer pri proizvodnji clia, clia grandtour in fluencea že obratujejo v treh izmenah, so povedali.

(Finance)

  • še boljš bi blo k bi začel vračat ljudi na delovna mesta pa dviglni plače … drugač bomo sami invalidi in pa še prej pocrkal od dela in tempa … sej ne rečem da ni lepo to, da bo še dela … sam kaj k nam sm delo nabavljajo delovcev pa ne šljivi noben 1% .. padajo v nezavest od utrujenosti in dehidracije,hodijo na operacije karpalnih kanalov že kr po tekočem traku ker roke več ne zdržijo tega pritiska in tempa in še in še je tega… od nog do hrbtenic,do dihal itd … ko ukinejo delovna mesta dobijo šefi nagrade ne pa delovci, ki dobijo še posel tistih štirih ki so odšli in ga morajo sfolgat pa če lahko al pa ne …MORAJO … kakor vejo in znajo… ne, za delavca ni nikol denarja .. za vse ostale pizdarije ga pa je ,ko bi le vedeli kuk denarja se brezveze zapravlja in kako se hvalijo z dobičkom , polni radiji in časopisi tega … le delavec o tem nima pojma saj plača je po večini itak minimalc pa še to ni res ker je dejansko pod minimalcem !!!!, ki pa ga prekrivajo z neko 275euru olajšave ki jo prikažejo v glavi plačilne liste …ker drugač ne morejo trgat vseh prispevkov ker je plača premajhna … kar pomeni , padeš pod minimalca , kar pa ne smejo nardit in pol tkole manevrirajo … žalostno res kam gre ta svet … pa vsi bi lahko imel dovolj !!! po celem svetu !!! a apetit že tako prenažrtih je nenasitljiv … to pa se žal vidi že kamor koli se obrnemo … upanje mi daje narod,ki nima pa vendar uspe zbrat tone oblačil in hrane za tiste ki imajo še manj… torej se da !!!!! zakaj pol toliko trpljenja po nepotrebnem??!!! 🙁

    • Sucker

      Torej je SDR sam sebi namen, kot večina drugih sindikatov?

  • DANES je pa eden padel v zabji vasi iz kamiona!