Črnomaljske strasti

Črnomaljske strasti

-
0 157

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru in občino oz. županjo še niso končane. CI je na županjo naslovila poziv:

Poziv županji, naj o pobudi za referendum odloči skladno s statutom in poziv k plačilu sodnih stroškov

Odvetnik Civilne iniciative je danes črnomaljski županji Mojci Čemas Stjepanovič poslal poziv za odgovor na vloženo pobudo za razpis referenduma v občini.  Spomnil jo je, da je Upravno sodišče RS njeno zavrnitev pobude razveljavilo kot nezakonito, zaradi česar je županja v skladu s Statutom Občine Črnomelj dolžna sprejeti novo odločitev.

Ker te odločitve Civilni iniciativi proti migrantskemu centru županja doslej še ni sporočila, je odvetnik Cerjak slednjo danes pozval, naj ustrezno odloči o tem. Sporočil ji je še, da mora njena odločitev upoštevati vse okoliščine, ki so veljale ob vložitvi pobude za razpis referenduma.

Če Čemas Stjepanovičeva o vloženi pobudi ne bo odločila, pa bomo v civilni iniciativi »prisiljeni razmisliti o nadaljnjih postopkih zoper županjo oziroma Občino Črnomelj«.

Odvetnik je še opozoril, da do danes še niso prejeli poravnanih sodnih stroškov, čeprav je rok za plačilo že potekel. Če ti ne bodo poravnani do petka, 3. februarja 2017, bodo prisiljeni vložiti izvršbo. Slednja bo imela za posledico dodatne, povsem nepotrebne stroške, ki jih bo v končni posledici nosila Občina Črnomelj.

Za CI Maja Kocjan