Dan pred ogrevanjem

Dan pred ogrevanjem

-
0 128

Ponoči bodo nove padavine dosegle Alpe in se nato jutri razširile tudi nad naše kraje. Največ sonca bo na Iberskem polotoku, suho z nekaj sončnimi žarki pa bo tudi na vzhodu celine. Vendar padavin malo.

Ponoči bo v zahodni polovici Slovenije prevladovalo oblačno vreme. Nekaj več jasnega neba bo proti vzhodu, kjer bodo svetlo nebo zastirali oblaki. Zjutraj bo v Posočju začelo rahlo deževati. Jutro bo toplejše kot v preteklih dneh. V večjem delu Slovenije bo od 8 do 10 stopinj, topleje bo ob morju, kjer bo 12, na Gorenjskem pa skromne 4 stopinje.

Dopoldne se bodo padavine prehodno razširile nad večji del Slovenije, večinoma suho bo ostalo le v Prekmurju. Popoldne bo dež že slabel in do večera večinoma ponehal. Vendar padavin ne bo veliko, ponekod morda celo nič. Čez dan bo nekoliko manj toplo kot danes. Najtopleje bo v Pomurju, kjer se bo ogrelo do 20 stopinj, v večjem delu Slovenije bodo tremperature okoli 18 stopinj, bolj svežih 14 bo na Gorenjskem.

Petek bo na Gorenjskem, Primorskem, Notranjskem in v osrednji Sloveniji sončen, na vzhodu pa bo v dopoldanskem času še nekaj oblakov in kapljic dežja. Čez dan se bo tudi tukaj zjasnilo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Sobota bo sončna in toplejša, zjutraj bo okoli 10, čez dan pa, prvič po začetku aprila, spet zelo blizu 25 stopinj. Sončna in še za kakšno stopinjo toplejša bo nedelja, popoldne, se bo od zahoda že oblačilo. V začetku novega tedna kaže na nekoliko drugačno vreme oz. deževno in hladnejše.