Dež bo ponehal, v ponedeljek belo?

Dež bo ponehal, v ponedeljek belo?

-
18 2052

Noč bo na vzhodu Slovenije oblačna, občasno bo tudi še deževalo, na zahodu pa se bo oblačnost že začela trgati. Burja na Primorskem bo še naprej slabela, polegel pa se bo tudi severovzhodni veter drugod po državi.

Jutro bo najbolj sveže v alpskih dolinah, kjer bo okoli ničle, v osrednjem in vzhodnem delu bo 6 ali 7 st. C, ob morju 8 st. C.

Jutri bo v pasu med Breginjskim kotom in Obalo večinoma sončno, burja bo dokončno ponehala. Sončni žarki si bodo popoldne počasi utirali pot tudi nad osrednjo in JV Slovenijo, drugod pa bo še prevladovalo oblačno vreme. Na Štajerskem in v Pomurju je občasno še možen rahel dež.

Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ob soncu ogrelo do 17 st. C. Drugod bo Sloveniji bo manj, temperature bodo med 8 in 10 st. C, na Gorenjskem bo 7 stopinj.

Tudi četrtek nam bo prinesel malo sonca in veliko oblakov. Bolj oblačno bo na jugu in vzhodu Slovenije, kjer lahko popoldne spet pade kakšna kaplja dežja. Nekaj več sončnih žarkov bo v petek, a bodo glavno besedo na nebu še vedno imeli oblaki. Več jasnine bo na Primorskem, kjer se bo zapihala šibka burja. Večinoma sončno bo v soboto, med nedeljo in ponedeljkom pa nas čaka nov prehod hladne fronte, ki bo lahko prinesla snežinke precej nizko. Morda vse do nižin.