‘Dimic-Murgle:’ Veselinovič krivde ne prizna

‘Dimic-Murgle:’ Veselinovič krivde ne prizna

-
0 43

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bil danes sklican predobravnavni narok za Draška Veselinoviča v primeru ‘Dimic’, nekdanjega člana uprave NLB. Veselinovič se naroka ni udeležil, krivde pa ne priznava. Glede na obtožbe tožilstva so bančniki (zraven še Matej Narat in Miran Vičič) zlorabili svoj položaj, ko naj bi neupravičeno odobrili kredit Simoni Dimic in njenemu partnerju Romanu Horvatu za nakup hiše v Murglah, poročajo Finance.

Nekdanji prvi mož NLB Veselinovič in takratna člana uprave Narat in Vičič so po mnenju tožilstva Dimičevi pridobili 335 tisoč evrov premoženjske koristi z odobritvijo ugodnega posojila. Na predobravnavnem naroku imajo možnost s tožilstvom skleniti dogovor in za milejšo kazen priznati očitana kazniva dejanja.

Hišo naj bi Horvat in Dimičeva kupila leta 2009 za pol milijona evrov, nakup in njeno prenovo pa sta financirala z najemom dveh kreditov po 350 tisočakov pri NLB. Zgodba se je začela tukaj: Zakaj je v javnem interesu, da poročamo o obnovi hiše Simone Dimic in Romana Horvata.

Podrobnosti o tem, kako so šefi državne NLB nekdanji šefinji Pahorjevega kabineta dali posojilo in kaj je ta z njim počela, so v časniku Finance razkrili v članku Simona Dimic ima rada keš: dobila posojilo za hišo, pa takoj dvignila 120 tisoč gotovine.

In še del pogovora v Pogledih Slovenije (RTV Slo) 2010, ki ga je s Simono Dimic opravil Bojan Traven: