Dirka po Sloveniji: Consonni prvi, Jon Božič v belem

Dirka po Sloveniji: Consonni prvi, Jon Božič v belem

-
0 208

Zmagovalec prve etpa kolesarske dirke po Slovenijo je Simone Consonni, ki je dobil šprint v Murski Soboti. Najboljši Slovenec je Luka Mezgec na četrtem mestu.

Borbenost je bila vendarle nagrajena! Jon Božič je bil eden izmed glavnih akterjev pobega na prvi etapi dirki Po Sloveniji, z osvojenimi vmesnimi cilji pa je zdaj 3. v skupnem seštevku ter v beli majici najboljšega mladega kolesarja na dirki.

159 km dolga etapa od Lendave do Murske Sobote je bila praktično povsem ravna, s krajšim vzponom na Goričko. Pričakovano so se za zmago spopadli šprinterji, prav tako pa je razplet etape do tam krojil pobeg – in v njem je bil tudi Jon Božič iz Adrie Mobil. Prvi pobeg je uspel dvema kolesarjema, kmalu pa se je za njima pognala še trojica, v kateri je bil tudi Jon. Peterica je kmalu združila moči in največ časa vozila s prednostjo okoli dveh minut, proti koncu pa niso bili kos največjim ekipam, ki so želel šprint.

Štart etape je bil ob 13.25 v Lendavi. Trasa prve etape je bila večinoma ravninska, le na polovici etape je kolesarje čakala razgibana pokrajina Goričkega. Prvič v zgodovini dirke pa je šla karavana tudi na Madžarsko. Del etape je letos potekal tudi po Avstriji. Druga etapa se bo jutri končala v Rogaški Slatini.

Fotografije: Vid Ponikvar / Sportida in  Mario Stiehl