Do četrtka okus poletja, potem pa…

Do četrtka okus poletja, potem pa…

-
0 394

Za nami je pravo sožitje vremena in prostega dne. Imeli smo najbolj jasen in tudi topel dan v tem tednu. Tako smo lahko zjutraj smučali na trdi podlagi, popoldne pa se sprehajali, ali pa kolesarili v kratkih rokavih in kratkih hlačah. Marsikdo prvič v letu 2016.

Vreme bo nad Evropo v naslednjih dneh razdeljeno na dva dela. Nad zahodno Evropo bo pogosto deževalo, na vzhodu celine pa bo suho, z izjemo daljne Rusije. Padavine bodo segale neobičajno daleč na jug, vse do obale Maroka.

Začetek tedna bomo začeli vetrovno. Najprej na vzhodu Slovenije, kjer bo že ponoči in zjutraj veter v višjih lega dosegel hitrosti nad 50 km/h. Nebo pa bo pokrivala prosojna visoka oblačnost.  Jutro bo ponekod tudi za 10 st.c. toplejše kot je bilo naprimer nedeljsko. Pričakujemo od 8 do 12 st.c., hladneje bo v alpskih dolinah in na Koroškem, kjer bo 2 st.c., na Primorskem od 9 do 11 stopinj.

Ponedeljek bo za odtenek bolj siv. Čez dan bo tudi nižine prepihal jugozahodnik, ki bo lahko na Štajerskem in v Pomurju v sunkih dosegel hitrost do 60 km/h. Na nebu bo še vedno visoka oblačna koprena, ki bo bolj ali manj zastirala pogled na sonce.

Več oblakov bo na zahodu Slovenije, zato bodo temperature tukaj za nekaj stopinj nižje, od 18 do 21. V osrednjem delu bo 21, na vzhodu Slovenije bo najtopleje, do 23 st.c.

V torek bo še za kakšno stopinjo topleje in še bo pihal jugozahodnik, ki pa bo nekoliko oslabel. Iz jutranjih 10, bo čez dan do 23 st.c. Tudi v sredo nas čakajo temperature, ki bi jih bolj pričakovali ob koncu maja ali celo junija. Segrelo se bo do 25 st.c., v vzhodni polovici bo še za kakšno stopinjo topleje. Brez koprenaste oblačnosti ne bo šlo.V četrtek bo oblačnost še bolj gosta vendar bo do večera ostalo suho. Potem pa občuten preobrat! Aprilska toplota se bo poslovila na svoj tipičen način. S skoraj 30 stopinj se bomo morali sprijazniti z dobrimi 10 stopinjami.