Do četrtka zelo toplo

Do četrtka zelo toplo

-
0 231

Ponoči bo na Primorskem in v višjih legah jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo hitro nastala megla, ki je v teh dneh prava stalnica. Najbolj sveže bo v Alpskih dolinah in na planotah Notranjske, kjer bo blizu ledišča. Drugje po Sloveniji bodo temperature od 6 do 9, ob morju 10 stopinj.

Dopoldne bodo nekatere nižine še ovite v meglo, predvsem v osrednji in JV Sloveniji pa se lahko megla zadrži do poldneva. V večjem delu Slovenije bo sončno že od zgodnjega dopoldneva, ozračje bo mirno in hitro se bo segrevalo, popoldne bo povsod sončno. Povsod se bo ogrelo nad 20 stopinj. Najvišje dnevne temperature bodo zelo izenačene, ob morju in na Gorenjskem bo 21. V večjem delu Slovenije pa bo od 22 do 24 stopinj Celzija.

Kdo bi si mislil, da se bo po povsem zimski drugi polovici septembra, vreme v gorah tako ustalilo in ogrelo. V gorah bo jutri idealno, sončno bo in brez vetra ter za sredino oktobra zelo toplo. Na 1500m bo poletnih 13 stopinj, na višini Kredarice pa visokih 9.

V ponedeljek bo nad nami še nekoliko toplejši zrak, zato tudi po nižinah pričakujemo še kakšno stopinjo več kot jutri. Čez dan bo okoli 23 stopinj, kjer pa bo vsaj nekaj vetra, pa tudi do 25 stopinj. Torkovo jutro bo megleno in precej sveže, dan pa sončen in topel. Tudi v sredo bo podobno vreme, v drugi polovici tedna pa bo oblačnosti več. Kaže na nekaj malega padavin, dnevne temperature bodo nekoliko nižje, jutra pa za spoznanje toplejša.