Do nedelje toplo, potem lahko tudi sneg

Do nedelje toplo, potem lahko tudi sneg

-
4 451

Vreme nas v zadnjih dneh razvaja z visokimi temperaturami, a vse kaže, da nas bo nedeljska fronta namočili, nekoliko višje pa pobelila. Kot vse kažejo zadnji izračuni se lahko v nedeljo meja sneženja spusti do nadmorske višine 500 metrov. Do nedelje je še nekaj dni in dogajanje na nebu in tudi na tleh se lahko še spremeni. Zagotovo pa se bo občutno ohladilo.

bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 13 do 19, v vzhodnih krajih do 23 stopinj C.

OBETI
V petek in soboto bo prevladovalo sončno vreme z nekaj koprenaste oblačnosti. V petek bo dokaj toplo, v soboto pa na vzhodu že nekoliko hladneje. V nedeljo kaže na pooblačitev, padavine in ohladitev. Dnevne temperature bodo le okoli 8-10 stopinj. Tudi v ponedeljek in torek zjutraj bo hladno, saj bodo temperature blizu ničle. Čez dan do 10.

Od torka dalje kaže na večinoma suho vreme. V torek in sredo bodo najvišje dnevne temperature okoli 15 stopinj, nato pa bo spet nekoliko hladneje. (arso)