Do oktobra suho

Do oktobra suho

-
0 75

Do konca septembra se bo nadaljevalo suho vreme. Ob jutrih bo večinoma malo pod 10, popoldne pa malo nad 20 stopinj C.

Danes bo pretežno jasno, čez dan se bo ponekod v zahodni in južni Sloveniji pooblačilo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23 stopinj C.

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj C.

V nedeljo bo povečini sončno, v ponedeljek pa bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod megla.  Podobno vreme bo tudi v torek.

V sredo se bo čez srednjo Evropo proti jugovzhodu pomikala hladna fronta, ki pa bo naše kraje le oplazila. Za njo se bo od zahoda prehodno spet razširil anticiklon, ki bo proti koncu tedna slabel.

Prevladovalo bo sončno vreme, v jutranjem času bo po nižinah megleno. V sredo bo prehodno nekaj več oblačnosti, dež pa bo malo verjeten. Jutranje temperature bodo okoli 10, popoldanske pa malo nad 20 stopinj C. Ob koncu tedna bodo padavine postale verjetnejše, a ne kaže na večjo količino.

(arso)