Do praznikov poletno

Do praznikov poletno

-
0 358

Velik anticiklon, ki je zadnje dni skrbel za nadpovprečno visoke temperature v večjem delu Evrope, bo postopoma oslabel. Jutri bo še toplo. V prihodnjih dneh pa se bo hladilo in temperature bodo bolj primerne letnemu času.

Sončnemu dnevu z oblačnimi osamelci bo sledila tudi jasna noč. Pihal bo JZ veter. Zjutraj bo v večjem delu države jasno in toplo. Od Primorske do Posavja bo okoli 11 stopinj Celzija, medtem ko bo na severu Slovenije nekoliko bolj sveže. Na Gorenjskem bo 6, na Koroškem, Štajerskem in v Pomurju bo 8 stopinj.

Dopoldne bo še v večjem delu Slovenije delno jasno, popoldne pa se bodo predvsem na Severu že nabirali oblaki in nastane lahko tudi kakšna krajevna nevihta. JZ veter se bo tekom dneva še okrepil. V osrednji Sloveniji in v vzhodni polovici bodo poletne temperature, saj bo od 26 do 28 stopinj. Nekoliko manj bo na Zahodu Slovenije. Na Gorenjskem bo 24, na Goriškem 25, ob morju le 23 stopinj.

Zjutraj in dopoldne bo v gorah pretežno jasno. Popoldne pa se bo pričela nabirati kopasta oblačnost. Pojavljale se bodo krajevne plohe in tudi nevihte. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 15, na 2500 m pa okoli 6 st C.

Po sončnem začetku tedna bo v torek sledila kratka sprememba vremena. Prešla nas bo šibka vremenska fronta, ki bo poskrbela za manjši padec temperature. Dopoldne bo spremenljivo z dežjem, popoldne pa se bo razjasnilo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. V sredo bo spet sončno. Nekaj oblačnosti bo le v hribovitem svetu na SZ države. pihal bo okrepljen JZ veter. V četrtek bo največ sonca na JZ države, drugod bo pretežno oblačno. Padavine se bodo čez dan najprej pojavile na S države, kasneje pa se bodo razširile tudi na jug. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Ohladilo se bo.