Do smrti zabodla moškega, to je storila že v Španiji

Do smrti zabodla moškega, to je storila že v Španiji

-
0 224

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana je bil 4. 2. 2017 okoli 5.20 ure obveščen, da se je v stanovanju na območju Ljubljana Šiška z nožem samopoškodoval 30 letni moški. Takrat se je v stanovanju nahajala tudi njegovo 22- letno dekle. Na kraju so posredovali policisti Policijske postaje
Ljubljana Šiška, ki so zbirali prva obvestila, in reševalci, ki so poškodovanemu 30-letniku nudili zdravniško pomoč. Zaradi hudih poškodb je bil poškodovani odpeljan v KC Ljubljana, kjer je nekaj po 7. uri zjutraj
umrl. Na podlagi prvih zbranih obvestil so bili podani razlogi za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, zaradi česar so nadaljnjo preiskavo primera prevzeli kriminalisti SKP PU Ljubljana.

Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, katerega sta se udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je tudi vodila ogled. Prav tako je za 30- letnega pokojnika odredila sodno obdukcijo.
S kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je bil 30-letnik v družbi s prijatelji, kamor ga je prišla z vozilom iskat njegovo prej omenjeno dekle. Odpeljala sta se domov, kjer je med njima prišlo do spora,
v nadaljevanju pa ga je 22- letno dekle z namenom, da mu vzame življenje, z večjim kuhinjskim nožem zabodla v prsni koš. Zaradi izkrvavitve je 30-letnik kasneje poškodbam podlegel. Po izvršenem dejanju je osumljenka s ciljem, da prikrije storjeno kaznivo dejanje, poklicala na interventno številko 112 in prijavila, da se je njen izvenzakonski partner sam poškodoval oz. zabodel nožem.

Na podlagi zbranih obvestil, ogleda kraja kaznivega dejanja in ugotovitev sodne obdukcije smo uspeli zbrati dovolj dokazov, da je prav osumljena izvršila kaznivo dejanje uboja. V okviru kriminalistične preiskave je bilo še ugotovljeno, da je 22 letna osumljenka med 16. in 18. 6. 2015, v obdobju, ko sta s prejšnjim takrat 27-letnim partnerjem prebivala in bila zaposlena v Španiji, le-tega v sobi prav tako z nožem zabodla v predel vratu, in mu tako hotela vzeti življenje. Oškodovanec se je uspel še pravočasno ubraniti napada, s čemer je zagotovo preprečil hujše posledice.

Osumljenka je bila po dejanju, v začetku letošnjega februarja, nastanjena v zdravstveno ustanovo. Zoper njo je bila na ODT v Ljubljani podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Uboja po členu 115/I KZ- in poskusa uboja po členu 115/I KZ-1, v zvezi s 34. členom KZ-1. 22. 2. 2017 je bila osumljena odpuščena iz zdravstvene ustanove in je bila na podlagi odredbe za privedbo preiskovalne sodnice OS v Ljubljani s strani policistov privedena na zaslišanje, katera je po zaslišanju za osumljenko odredila pripor.

Kazen, ki je s kazenskim zakonikom predpisana za kaznivo dejanje Uboja, je kazen zapora od petih do petnajstih let.