Do sobote pomlad

Do sobote pomlad

-
0 144

Kislega vremena smo se naveličali in si želimo več vremenske spokojnosti. Vse kaže, da bomo vsaj do sobote imeli veliko bolj prijetno vreme, s soncem in višjimi temperaturami. Po soboti pa nas čaka spet več jasnine

V sredo zjutraj bodo jutranje temperature v večjem delu Slovenije okoli 4 stopinje, na Gorenjskem do -2, na Primorskem do okoli 6 stopinj C. In na Primorskem se bo delno razjasnilo, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo precej oblačno, a suho vreme, nekaj sonca bo lahko občasno ponekod na severovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 14 stopinj C.

V četrtek bo sprva delno jasno, čez dan se bo od vzhoda začelo oblačiti. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Malo topleje bo.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V soboto bo oblačno, ponekod na vzhodu bodo možne rahle padavine.

Nad Sredozemljem in deloma nad vzhodno Evropo je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje razmeroma hladen in vlažen zrak.

(arso)