Do sobote še vroče, potem osvežitev

Do sobote še vroče, potem osvežitev

-
0 371

Ponoči se bo postopno zjasnilo, a po nekaterih nižinah bo zjutraj lahko nekaj megle in nizke oblačnosti. Največ sonca bo zjutraj na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Jutro bo toplo, s temperaturami od 16 do 18 stopinj Celzija, še topleje bo na Primorskem, kjer bo do 21 stopinj. Precej bolj sveže bo na Gorenjske, kjer bo 21 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo oblačno, a prevladovala bo modrina. Več sonca bo v južni in vzhodni Sloveniji, največ oblakov na severu, a tudi tukaj sonca ne bo manjkalo. Na Koroškem in Gorenjskem lahko popoldne nastane kakšna ploha ali manjša nevihta.

Še en vroč dan je pred nami, v Beli krajini se bo temperatura od začetka junija že 40-ič povzpela nad 30 stopinj. Tako bo jutri v deželi belih brez 32 stopinj, podobno vroče bo v osrednji Sloveniji in ob morju. Na Koroškem, Štajerskem in v Pomurju bo do 30 stopinj, tri stopinje manj bo na Gorenjskem.

Približno toliko stopinj ima tudi morje pred slovensko obalo.Temperatura Bohinjskega jezera je 22 C, Blejskega jezera pa dobrih 24 C. Tudi reke imajo prijetno temperaturo za osvežitev.

Petek bo sončen in vroč. Že jutro bo toplo, čez dan bo do 34 stopinj, ponekod še kakšno stopinjo več. V soboto pa štala, dopoldne bo še suho, popoldne in zvečer pa bo hladna fronta počasi prešla Slovenijo. Sredi dneva se bodo na severu začele pojavljati nevihte, ki se bodo širile proti jugu. Nastajali bodo močnejši nalivi, ob prehodu fronte bo močno zapihalo. Sprva bo še vroče, v popoldanskih urah pa se bo občutno ohladilo, padavine bodo ponehale v noči na nedeljo. Nedelja bo bolj sveža, čez dan bo ostalo pod 25 stopinj, večinoma suho bo, le popoldne bo nastalo nekaj ploh.