Do srede in po sredi sončno

Do srede in po sredi sončno

-
0 343

Pred nami je jasen večer in prvi del noči. Nato pa bodo z zahoda prišli tanki oblaki, ki bodo prekrili celotno državo in se bodo zadržali do jutra. In prav oblaki bodo poskrbeli za topel začetek novega tedna. Najtopleje bo na Primorskem, do 16 stopinj Celzija, najmanj pa na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem, kjer bo 11 stopinj, drugje po Sloveniji bo okoli 13 stopinj Celzija. Oblaki se bodo do popoldneva razkrojili. Ponedeljkovo popoldne bo sončno in vroče. S šibkimi vetrovi severovzhodne smeri priteka k nam topel in suh zrak.

Popoldanske temperature bodo visoke in kaže, da bo okoli 30 in več stopinj Celzija v večjem delu Slovenije. Morda bo stopinjo manj na Štajerskem oz. dve manj na Gorenjskem.

Tudi v gorah bo jutri prijetno. Sončnih žarkov ne bo manjkalo in tudi razgled bo odličen. Pihal bo šibak jugozahodnik. Toplo bo. Temperatura na 1500 m bo okoli 16, na 2500 m pa okoli 13 stopinj C.

V torek bo še vroče. Ampak popoldne se bo jasnina zaključila. V severnih krajih se bodo začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo v noči na sredo razširile nad večji del države. Jutranje temperature bodo okoli 15 st C, popoldne vse do 32 st.  V sredo bo dopoldne spremenljivo oblačno s plohami in posameznimi nevihtami. Popoldne se bo delno razjasnilo, v gorah lahko nastane še kakšna ploha. Vročina bo malce popustila, okoli 26 st C bo. Od četrtka naprej bo spet prevladovalo suho in sončno vreme. Možnost popoldanskih neviht bo majhna.