Do večera bo večinoma suho in toplo

Do večera bo večinoma suho in toplo

-
0 222

Če smo v preteklih letih v tem času imeli sušo, pa je letos prav nasprotno. Pretirane vročine ni, pogoste padavine pa skrbijo za dobro namočenost njiv in travnikov.

Vreme se tudi v tem tednu še ne bo ustalilo, saj se v višinah nahaja več vrtincev hladnega in vlažnega zraka, ki občasno vplivajo na vreme pri nas. Eno višinsko jedro, ki nam je včeraj prinašalo plohe in tudi močnejše nevihte, se je danes pomaknilo nad Balkan, drugo pa se iznad Skandinavije spušča proti Alpam in bo na vreme pri nas vplivalo od jutrišnjega popoldneva naprej.

Pred novo in mokro spremembo vremena je pred nami deloma jasna noč, zjutraj pa se bo zlasti na SZ države že nekoliko pooblačilo. Jutranje temperature bodo podobne današnjim, ++ kar pomeni, da bomo v večjem delu države izmerili med 13 in 16 st. C. Še kakšna stopinja več bo ob morju, medtem ko bo na Gorenjskem 11 st. C.

Po sončnem jutru se bo oblačnost postopno povečala. V hribih se bodo že sredi dneva pojavile prve plohe in nevihte, ki bodo proti večeru in zvečer verjetnejše tudi drugod po državi. Spet so možne lokalno močnejše nevihte, predvsem z nalivi in sunki vetra, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na sredo.  V večjem delu države bodo temperature precej enotne. Pričakujemo med 27 in 29 st. C. Bolj sveže bo v severni Sloveniji, kjer živo srebro marsikje ne bo preseglo 25 st. C.

V sredo bo oblačno s pogostimi padavinami. Sprva bo deževalo predvsem v severni Sloveniji, popoldne pa se bo težišče padavin in neviht preselilo nad južno Slovenijo. Zaradi oblakov in dotoka nekoliko hladnejšega zraka najvišje dnevne temperature v večjem delu države ne bodo segle nad 20 stopinj Celzija. Na srečo mnogih bo ohladitev le prehodna, saj bodo temperature že v četrtek spet zanihale navzgor. Povsem brez ploh in neviht pa tudi v drugi polovici tedna še ne bo šlo.