Dobili očala, bo tudi nagrada v Revozu?

Dobili očala, bo tudi nagrada v Revozu?

-
9 3874

Novomeški Revoz oz. zaposleni v tem novomeškem podjetju pridno delajo in med drugim izdelujejo najbolj kakovostna vozila v sklopu francoske družbe Renault. V zadnjem obdobju pa se je na številnih forumih znašlo več različnih objav o delovnih razmerah v podjetju. Kot je znano bodo s prihodnjim letom v Revozu začeli s proizvodnjo clia 4. In že zdaj številni zaposleni v dopoldanski izmeni z delom začnejo že ob 5. uri zjutraj, v popoldanski izmeni pa z delom končajo ob polnoči. Za to delavci dobijo plačane nadure.

Ker pa so pred nami prazniki in je veliko govora o božičnicah, je znano, da v Revozu božičnice ni, pač pa zaposleni prejmejo nagrado. A tudi tukaj še ni znan znesek, ki ga bodo zaposleni prejeli. Kajti kazalci za izračun nagrade niso najboljši. Trda pogajanja o nagradi se bodo nadaljevala že prihodnji ponedeljek.

So pa zaposleni že prejeli darilo za domačo uporabo, in sicer zaščitna delavska očala. Vsekakor si zaposleni želijo, da bi se razmere uredile, opozarjajo tudi na hud tempo in višje plačilo. Sicer številni zaposleni prejmejo okoli 900 evrov bruto plače oz. okoli 600 evrov neto. Želijo si, da bi jim vodilni zagotovili izdelavo konkurenčno-tržnega vozila oz. izdelavo vozil, ki se dobro prodajajo. Prav tako bi morali urediti tudi status agencijskih delavcev, teh naj bi bilo v Revozu zdaj okoli 400 in z novim letom še okoli 300.
Upajmo, da se bodo predstavnik z upravo izpogajali za primerno nagrado. Revoz se na praznične počitnice odpravlja 23. decembra, nazaj naj bi se vrnili 9. januarja, ali pa morda že prej, 5. januarja.