Dobra nastopa Čatra in Kosija v Kvitfjellu

Dobra nastopa Čatra in Kosija v Kvitfjellu

-
0 40

Kvitfjell na Norveškem je gostil prvo izmed dveh tekem svetovnega pokala tega konca tedna. Na sporedu je bil predzadnji smuk sezone, na katerem je poleg enainšestdesetih tekmovalcev nastopila tudi slovenska četverica.

Razlike med najboljšimi so bile, tako kot je na temu prizorišču v navadi, zelo majhne. Do zmage je prišel Nemec Thomas Dressen s časom 1:49.17, ki je prehitel drugo uvrščenega Beata Feuza iz Švice za osem stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil domači predstavnik Aksel Lund Svindal, ki je za nastop potreboval 0.17 sekunde več kot Dressen.

Najboljši slovenski nastop je prikazal Martin Čater, ki je bil zelo hiter predvsem v zgornjem delu proge, saj je na tretjem vmesnem času zasedal 12. mesto. Nekaj zavojev pred ciljem je sicer naredil napako, ki me je vzela nekaj hitrosti, a je ob prihodu v cilj vseeno zasedel zelo solidno 16. mesto z 1.51 sekunde zaostanka. Do konca tekme sta ga prehitela dva tekmeca, kar je pomenilo, da je z 18. mestom in novimi 13. točkami svetovnega pokala prišel tudi do finalne smukaške tekme sezone v Areju.

Dober nastop je uspel tudi Klemnu Kosiju. Le-ta je za razliko od Čatra večji zaostanek pridelal v zgornjem delu proge, a se je dobro boril vse do zadnjih metrov in na koncu prišel na 23. mesto, kar je njegov najboljši smukaški rezultat letos. Blizu točk je bil Miha Hrobat, ki je za 30 mestom zaostal desetinko sekunde, uvrščen pa je bil na 36. mesto. Boštjan Kline je na svojem zadnjem smuku sezone postavil 50. čas voženj, a bo že jutri imel novo priložnost na superveleslalomu.

(foto: GEPA)