Dobro natočila rezervoar in sebe

Dobro natočila rezervoar in sebe

-
2 1437

Vozila pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 23. ure so policisti Policijske postaje Krško ustavljali voznico osebnega avtomobila, ki naj bi z enega od bencinskih servisov odpeljala, ne da bi plačala gorivo, kasneje pa kršila cestnoprometne predpise.
Kršiteljica znakov policistov ni upoštevala, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je zapeljala s ceste in trčila v drevo. 46-letna voznica, ki med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, se je v nesreči lažje
poškodovala. Policisti so še ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozila je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imela 1,19 miligramov alkohola (2,48 g/kg). Zaradi številnih kršitev ji bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovan kolesar

Šentjernejski policisti so bili dopoldne obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo kolesarja, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči v Šentjerneju. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 57-letnemu kolesarju. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Danes ob 11.05 sta na cesti Metlika—Črnomelj pri naselju Gradac v občini Metlika trčila kombinirano in osebno vozilo, ki je pri tem zletelo s ceste. Dve osebi sta se poškodovali. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so ju oskrbeli na kraju in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb do reševalnega vozila, odklopili akumulatorja na vozilih ter zavarovali kraj nesreče.