Dogaja veliko, vendar raje v ‘šoping’ center

Dogaja veliko, vendar raje v ‘šoping’ center

-
2 887

Ta konec tedna je bilo na Dolenjskem ogromno prireditev na prostem. Žal pa smo pogrešali obiskovalce, saj je bilo na številne prireditve vstop prost oz. brezplačen. Očitno se časi spreminjajo in marsikdo svojem otroku raje nudi virtualne podobe nekega življenja prek interneta oz. televizije. Ampak imenitne, resnične stvari oz. dogodki, ki se dogajajo ‘le meter stran od našega doma oz. pol metra od nakupovalnega središča.’

In ustavimo se pri zadnjem vikendu. Redki so, ki ne marajo plemenitih živali kot so konji. Tudi televizijska ponudba animacijskih serij (risank) z motivi konj, so pogosta, pa čeprav gre za popačeno podobo živali, saj konjički v serijah govorijo, so nenaravnih barv in podobno. Ne glede na vse to, imajo otroci te živali radi, tudi ‘ta prave,’ le če bi jih starši odpeljali kakšen meter od doma oz. šoping centrov, kjer bi jih videli v živo. Redki so to izkoristili.

Na Dolenjskem smo tako že v soboto občudovali lepoto živalskega sveta na Bajnofu, v preskakovanju ovir in potem še v nedeljo kasaške tekme v Šentjerneju.

Po našem mnenju je bil obisk skromen oz. premalo zanimanja za te dogodke, še sploh, če vemo, da ni bilo potrebno odšteti evra. Narava, ta prave živali, druženje. In brez težav lahko trdimo, da se pri ‘nas’ veliko dogaja. Mi smo izpostavili le dve prireditvi, bilo jih je več. A ne govorimo o tistih, ko svojega najstnika pridete iskati po polnoči, in ste včasih presenečeni, zakaj mu je morda slabo….