Domen Prevc zapušča Lahti

Domen Prevc zapušča Lahti

-
0 167

Smučarji skakalci so v Lahtiju opravili z drugim uradnim treningom na veliki skakalnici, ki pa se ga ni udeležeil Peter Prevc, potem ko se je z napravo seznanil že včeraj. Po treningu je postala znana tudi slovenska ekipa za petkove kvalifikacije.

Drugega uradnega treninga pred jutrišnjimi kvalifikacijami na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Lahtiju se v celoti ni udeležilo kar nekaj skakalcev, poleg Petra Prevca so vsaj po en skok izpustili Nemca Andreas Wellinger in Richard Freitag, Avstrijca Michael Hayböck in Manuel Fettner, Poljaka Kamil Stoch in David Kubacki ter še nekateri. Goran Janus je na vrhu naleta tako imel štiri skakalce, že po prvem skoku pa je ostal samo s tremi. Domen Prevc je s 76 metri zaključil letošnje svetovno prvenstvo, ki mu ne bo ostalo v najlepšem spominu. Odločitev strokovnega vodstva je, da Domen prihaja domov, kjer bo v miru znova skušal najti tiste občutke, ki jih je imel na začetku sezone. “Kaj pa vem, če povem po pravici, sem se tukaj imel, če odštejem skoke, čisto dobro. Res je, da nisem užival v skokih, a nekaj sem zase le nardil. Mogoče pa je to neka dobra izkušnja zame, nekaj se bo s teh skokov potrebno naučiti. Mene je še vsako leto takole “udarilo po glavi”, ampak letos žal nisem imel priložnosti, da bi odšel domov in treniral. Lani sem imel precej odmora med sezono in sem lahko opravil kar nekaj treninga, zato je tudi lažje steklo. Letos pa sem tukaj, vseskozi sem vam na očeh, vedno me lahko vprašate o vsakem skoku. Tako je prišlo, da je ta nesrečen kraj tukaj na svetovnem prvenstvu. Podpiram pa Goranovo odločitev, da grem čim prej domov in da naredim kolikor se da veliko treningov,” je po zadnjem skoku letos v Lahtiju povedal Domen.

V prvi seriji za trening je bil naš najboljši Jurij Tepeš s 119 metri in deveto oceno, zelo sodilna sta bila tudi Jernej Damjan s 114 metri ter 16. oceno in Anže Lanišek s 113 metri in 19. oceno. Najboljši je bil Norvežan Andreas Stjernen s 127 metri, še dva metra dlje pa je v močnem vzgorniku skočil Johan Andre Forfang, ki pa je imel šesto oceno. Edini, ki je zaradi vetra dobil pribitek točk je bil Stefan Kraft s 115.5 metri, imel pa je četrto oceno.

Od naših je bil tudi v drugi seriji najdaljši Tepeš s 119.5 metri in sedmo oceno, Damjan je s 115 metri imel 23. oceno, Lanišek pa s 104.5 metri 39. Najdaljši je bil tokrat res Stjernen s 129.5 metri. V tretji seriji je s 131.5 metri daljavo dneva postavil Kraft, slovensko daljavo dneva je s 120.5 metri postavil Damjan (11. ocena), Lanišek je pristal pri 100.5 metrih (30. ocena), Tepeš pa pri 99.5 metrih (31. ocena).

Slovenska ekipa za jutrišnje kvalifikacije, ki so na sporedu ob 17. uri je torej Peter Prevc, Tepeš, Lanišek in Damjan.